Lyoni-hagymás célkeverék

Lisztkeverékek

Lyoni-hagymásA 17. századi Mátyás király udvarában a lakomák, ünnepi ebédek mindennaposak voltak. A szakácsok mindent megtettek azért, hogy a Király és a vendégek kedvében járjanak Az uralkodó egyik legkedveltebb étele a Lyoni hagymás csülök volt, de minden hagymás ételért rajongott.

A szakácsok előszeretettel használtak különféle fűszereket. Termékünk kifejlesztésével egy olyan gasztronómia érdekességet hoztunk létre, melynek középpontjában az azóta is nélkülözhetetlen vöröshagyma áll.

Reméljük, kóstolás után a fogyasztók többségének elnyeri tetszését termékünk. A keverékekből könnyen készíthetők sütőipari termékek. Receptünkben 250 grammos kis vekni kenyér készítését mutatjuk be.

 

Recept

100 % Lyoni-hagymás célkeverék
5 % élesztő
1 % kovász sűrítmény 
57% víz

Lyoni-hagymás kenyér koncentrátum felhasználásával:
30% Lyoni-hagymás kenyér koncentrátum
70% Búzaliszt
5% élesztő
1 % kovász sűrítmény
57% víz

Felhasználás

Mérjük össze a hozzávalókat. Lassú fokozaton 2 percig, gyors fokozaton 5 percig dagasszuk. Közepesen lágy tésztát készítünk. A tészta hőmérséklet 28 °C legyen.
Dagasztás után 20 percig pihentetjük a csészében, majd 30 dkg tömegre osztjuk - gömbölyítjük a tésztát.

Pihentetés: 15 perc a táblán. A pihentetés után hosszformázzuk és lemezre rakjuk tésztát.
Kelesztési idő: 45 perc, kelesztési hőmérséklet: 36 °C. Sütés előtt megvágjuk a sütésre előkészített kenyereket.
Vetési hőmérséklet: 235 °C-on gőzzel.

Sütés: 200 °C-on 21 percig.

Bármilyen felmerülő technológiai kérdésben készséggel állunk rendelkezésre, a megadott elérhetőségeinken.