Szőlőmaglisztes-rozsos keverék

Lisztkeverékek

szőlőmaglisztes-rozsos keverék

A pékáruk kimagasló mennyiségű és különleges minőségű összpolifenol (pl.OPC-k) tartalma (185mg/100g kenyér OÉTI), jelentős hozzájárulás az ember napi antioxidáns igényének kielégítéséhez.

A föld összes növénye közül a szőlőmag a LEGGAZDAGABB FORRÁSA a kiemelkedően hatékony polifenol vegyületeknek. Keverékünkből - amely 6% szőlőmaglisztet tartalmaz -, ízletes és egészséges pékáru készíthető. Példareceptünkben a "Szőlőmaglisztes rozs buci" elkészítését mutatjuk be.

 

 

 

Recept

50% Szőlőmaglisztes-rozsos keverék
50% búzaliszt
3% élesztő
1,2% kovász sűrítmény
58% ivóvíz

Felhasználás

Mérjük össze a hozzávalókat. Lassú fokozaton 2 percig, gyors fokozaton 4 percig dagasszuk. A tészta hőmérséklet 25 °C legyen. Dagasztás után 5 perc tésztaérés a csészében. Érési idő további 10 perc a feldolgozás közben. Feldolgozás: 350 gramm tömegre mérés. Gömbölyítés után további 10 perc pihentetés a táblán. Újra gömbölyítjük és lemezre rakjuk keleszteni. Kelesztési idő 20 perc 36 °C-on. Vetés gőzzel, 235 °C-on. Sütési hőmérséklet: 195 °C-on 23 perc (A tiplit vetés után 5 perccel kinyitjuk.)