Csabai szalagos fánk célkeverék

Lisztkeverékek

Fánk célkeverékA Csabai szalagos fánk célkeverék, gömbölyű fánkok gyors elkészítését teszi lehetővé.
Az elkészült fánkok külső-belső jellemzői:

Recept

100% Csabai szalagos fánk célkeverék
6% élesztő
42% víz

 

Felhasználás

Mérjük össze a hozzávalókat. Lassú fokozaton 1-1,5 percig , közepes fordulaton 5-6 percig kevertessük spirálkeverővel.
A hozzáadott víz hőmérsékletét úgy állítsuk be, hogy a dagasztás végén a tészta hőmérséklete 28°C-nál magasabb ne legyen.
Az elkészült tésztát a kívánt nagyságúra osztjuk. (30-as osztógépre 50 gramm/darab tömegű fánkhoz, 1,5 kg-ra osztjuk a tésztát.) Majd 5 percig táblán letakarva pihentetjük, csak ezután osztjuk és gömbölyítjük. Kelesztőben 38°C-on, páradús környezetben 45 percig kelesztjük.

Hidegben - akár ventillátor segítségével - 10 percig bőrösítjük. Sütés: növényi zsírban 3-3 perc egyik-másik oldal, majd további 1 perc a felület stabilitása érdekében.
Sütési hőmérséklet: 175 °C (maximum: 180 °C).
Vigyázzunk arra, hogy sütés után közvetlenül nagy légáramlásnak ne tegyük ki a forró fánkokat - az elszívó berendezést rövid időre kapcsoljuk ki -mert ettől a kész fánkok felülete egyenetlen lesz.
Tapasztalatunk szerint fánkunk akkor marad szép szalagos, ha kiszedés előtt 1-2 másodpercre fa spatulával lenyomjuk az olajba, hogy a fánkok szalagja megmerüljön.

Töltés, díszítés

Az elkészült fánkokat tölthetjük barack-, eper-, áfonya-, málna lekvárral illetve csoki és vaníliapudinggal is. Dugattyús fánktöltővel 50-60 gramm fánkhoz 18-20 gramm tölteléket adagolunk. Felületét porcukorral meghintjük illetve csokoládéval vagy fondannal is bevonhatjuk.

 

Bármilyen felmerülő technológiai kérdésben készséggel állunk rendelkezésre, a megadott elérhetőségeinken.