Bécsi rozs céllisztkeverék

Lisztkeverékek

Rozs célliszt

A modern táplálkozásban a búzaliszteken kívül különös figyelem fordul az egyéb cereáliák irányába. A rozslisztek felhasználásával, mivel könnyebben emészthető fehérjéket tartalmaznak, célszerű sütőipari termékeket készíteni. Célkeverékünk felhasználásával ízletes rozscipó és különféle rozskenyerek készíthetők.

 

Példareceptünkben a "Bécsi rozscipó" elkészítésének technológiáját tesszük közzé.

 

 

 

Recept

Bécsi rozs célkeverék felhasználásával:

100% Bécsi rozs célkeverék
3% sütőélesztő
60%  ivóvíz


Recept

Bécsi rozskenyér koncentrátum felhasználásával:

50% Bécsi rozskenyér koncentrátum
50% Búzaliszt
3 % sütőélesztő
60% ivóvíz

Felhasználás

Mérjük össze a hozzávalókat. Lassú fokozaton 2 percig, gyors fokozaton 4 percig dagasszuk. A tészta hőmérséklet 24 °C legyen.
Dagasztás után 5 perc tésztaérés a csészében.
Tésztaérés után 580 gramm tömegre mérés, majd gömbölyítés után 10 perc pihentetés a táblán.
Újra gömbölyítjük és lemezre rakjuk keleszteni.
Kelesztési idő: 20 perc.
Kelesztési hőmérséklet: 36 °C.
Vetési hőmérséklet 235 °C-os gőzzel telt sütőtérbe.
Sütés 3 perc után nyitott tiplivel 220 °C-on, 28 perc.

100 db - 500 gramm késztermék tömegű - termék elkészítéséhez:

37 kg Bécsi rozs célkeverék
1,11 kg sütőélesztő
22,2 kg ivóvíz

Bármilyen felmerülő technológiai kérdésben készséggel állunk rendelkezésre, a megadott elérhetőségeinken.